Duurzaam ondernemen

op ons plekje aan de Zeeuwse kust 

We gaan met veel plezier aan de slag op onze camping in Groede. In het ondernemen hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Al zijn er nog uitdagingen, zijn we trots op onze stappen, groot en klein! Want alle kleine bee(s)tjes helpen, toch?

 

Alle kleine bee(s)tjes helpen...

onze kleine stappen naar een goed milieu

De titel zegt het al: onze campinggasten zijn ook de pimpelmees, honingbij en meerdere vlindersoorten. We gaan de uitdaging graag aan om onze camping groener, biodiverser en diervriendelijk te maken. In onze heggen maken vogels hun nestjes en in de grote bloemenrand vinden insecten hun eten. En heb je de vogelhuisjes al gevonden op de camping? Kijk maar eens goed! Verder gebruiken we het regenwater uit de regenton om de bloemenrand en bloembakken water te geven. 

Duurzaam
Duurzaam
Duurzaam

 

Douchen van de Groese zonnestralen 

met onze zonnepanelen en zonneboiler 

Sinds 2022 maken we op onze camping gebruik van een zonneboiler. Het warme water voor te douchen en de afwas wordt opgewarmd door de Groese zonnestralen! We hebben een zonneboiler, geinstalleerd op het dak van het sanitair, van 300 liter wat in de zomer een groot deel van het water kan verwarmen. En schijnt de zon een dag niet? Dan slaat de zonneboiler over op gas. 

Hierna kwam een grote wens in vervulling door het aansluiten van zonnepanelen. Op deze manier proberen we elektra op te wekken voor onze kampeerplaatsen op de camping. Heb jij de zonnepanelen al zien liggen? 

Duurzaam 2
Duurzaam 2
Duurzaam 2

 

Lokale samenwerkingen

van al het Goede van Groede (en omstreken)

Onder duurzaam ondernemen valt wat ons betreft ook het samenwerken met de lokale ondernemer. Neem een kijkje in onze receptie waar we producten uit de streek verkopen, zoals een Dutch Bargain biertje gebrouwen in Groede, postkaartjes uit Oostburg of sapjes uit Aardenburg. Doordat er geen horeca of andere voorzieningen aanwezig zijn op de camping, maken we met veel plezier onze gasten persoonlijk enthousiast voor ‘al het Goede van Groede’. De camping is namelijk een perfecte uitvalsbasis om de veelzijdige streek te ontdekken. Op ons evenementenbord zorgen we ervoor dat onze toeristen de leuke initiatieven van onze inwoners weten te vinden. Verder werken we samen met lokale foodtrucks als de Sapkar en IJS van Bas, die in de zomer wekelijks voorbij komen op het camperveld van onze camping. Op Social Media proberen we onze volgers, toerist en inwoner, enthousiast te maken over ‘al het Goede van Groede’. Volg jij ons al? @campingharderzee 

Lokaal
Lokaal

 

Inspiratie of tips?

Help jij meedenken hoe wij ons plekje duurzamer kunnen maken? We horen graag jouw tips!